Visie


Het sluiten van materiaalkringlopen: een kwestie van dóen!

Buurman staat voor lokaal hergebruik. In plaats van het storten, verbranden of laagwaardig recyclen van restmaterialen geven we materialen een nieuw leven via onze winkel en werkplaats.

De huidige manier van afvalverwerking sluit niet meer aan bij de duurzame doelstellingen van de wereld van morgen, waarin actuele thema's als grondstoffenschaarste, circulaire economie en reductie van CO2 uitstoot een belangrijke rol spelen. Anders dan storten, verbranding of laagwaardig hergebruik zouden waardevolle restmaterialen uit de (bouw)industrie een nieuwe bestemming moeten krijgen. Bij Buurman faciliteren we dit door lokaal hergebruik van deze materialen mogelijk te maken.

Buurman is een bouwmarkt voor professionals en consumenten, maar tegelijkertijd ook een afvalverwerker van bouwbedrijven, musea/kunstinstellingen, festivals en andere organisaties. Restmateriaal dat nog goed bruikbaar is, is te koop in de schappen van Buurmans winkel. Van sloophout tot electrakabel, voor iedere creatieveling of handige doe-het-zelver wat wils. Kortom, scherp geprijsd tweedehands materiaal met een verhaal. 

Naast bouwmaterialen beschikt Buurman ook over een openbare werkplaats waar de materialen meteen kunnen worden verwerkt. Deze kan per dag of dagdeel worden gehuurd. Door particulieren die thuis geen ruimte hebben om te klussen, bijvoorbeeld. Maar ook door bedrijven als locatie voor een teambuildingdag, bedrijfsuitje of masterclass. Buurman organiseert zelf ook regelmatig workshops en (avond)cursussen. Onder de noemer "Bouw het zelf met Buurman" bieden we mensen de mogelijkheid om te leren hoe je zelf dingen bouwt. Of het nu een hondenhok of tuinhuis is, we helpen je graag in alle stappen van het ontwerp- en bouwproces."