Back to All Events

Cursus meubelmaken Niveau 2


banner gevorderden.jpg

MEUBELMAKEN (Niveau 2)

CURSUS

Til je klus skills naar een hoger niveau met onze gevorderdencursus houtbewerking. We gaan de diepte in op het gebied van verbindingen en houtsoorten en je leert omgaan met verschillende gereedschappen. Daarbij ga je ook nog een naar huis met een zelfgemaakte kast!

De gevorderdencursus meubelmaken bestaat uit zes avonden. Daarin gaan we aan de slag met theorie die we meteen in praktijk brengen. In deze weken ga je onder begeleiding je kast ontwerpen, voorbewerken in elkaar zetten, verlijmen en afwerken.

De kast die we deze cursus gaan maken is speels opgezet en laat ruimte voor eigen aanpassingen. Daarin denken we graag met je mee. Eén vak in de kast krijgt een deurtje of een ladesysteem. We werken met verschillende zagen en frezen, de cursus bestaat dus ook uit diverse toolinstructies. Zo zet je uiteindelijk een zelfgebouwde kast in elkaar waarvan alle verbindingen onzichtbaar zijn!

Je kunt zelf kiezen of jouw ontwerp een hangkast wordt of dat je hem liever op de vloer zet. Zie jij jouw platencollectie, favoriete boeken, plantenverzameling of reissouvenirs al in je zelfgemaakte kast staan? Houd er wel rekening mee dat de kast met tweedehands hout gemaakt wordt, de cursus is vooral om vaardigheden aan te leren, je eerste zelfgebouwde kast hoeft niet perfect!

Duur: 6 weken
Tijden: 19:00 – 21:30
Gereedschappen: o.a. kantenfrees, lammelofrees en invalzaag.
Prijs: €250 (inclusief materiaal)

Tickets

 

 

 

Earlier Event: December 3
Cursus meubelmaken Niveau 1